Laddar...

Mats-Ola Borglund är grundaren av Coachlister, en fotbollsgemenskap som syftar till att göra det enklare för föreningar och tränare att hitta varandra. Han skapade Coachlister för att adressera en brist på transparens när det gäller att hitta tränare. Genom Coachlister kan tränare skapa profiler där de presenterar sin kompetens och stil, och föreningar kan sedan jämföra och välja tränare baserat på sina behov och preferenser.

Samarbetar gärna med andra organisationer

Mats-Ola “Masse” Borglund strävar efter att göra Coachlister till en plattform där fotbollsutövare och tränare kan hitta varandra på ett snabbt och enkelt sätt. För närvarande är tjänsten gratis för användarna, och framtida planer inkluderar att introducera samarbete med andra organisationer för att utöka utbudet av tjänster och resurser.

Först och främst, skulle du kunna berätta för oss varför du startade Coachlister och vad som inspirerade dig att skapa denna plattform för fotbollstränare och föreningar?

-Absolut! Det var egentligen en kombination av personligt behov och en brist på transparens inom tränarbranschen som fick mig att starta Coachlister. Som fotbollstränare märkte jag att det var svårt att hitta lämpliga tränare och att det var en utmaning att få en tydlig överblick över deras kompetens och stil. Det fanns helt enkelt ingen samlad plattform där tränare kunde presentera sig själva och där föreningar kunde jämföra och välja tränare baserat på deras erfarenhet och expertis.

Mats-Ola "Masse" Borglund i en match mot Allerum 2020

 

Gratistjänst för tränare och föreningar

Det låter som att Coachlisters plattform är användbar och kan underlätta för både tränare och föreningar. Men varför bestämde ni er för att erbjuda denna tjänst helt gratis?

-Bra fråga! Vår filosofi är att göra det så enkelt som möjligt för tränare och föreningar att ansluta och dra nytta av vår plattform. Genom att erbjuda Coachlister gratis kan vi minska trösklarna för tränare att skapa en profil och för föreningar att hitta den bästa tränaren för deras behov. Vi tror att det är viktigt att tillhandahålla verktyg och resurser som kan gynna hela fotbollssamhället, och genom att göra Coachlister gratis kan vi nå ut till fler människor och göra skillnad.

Det är verkligen generöst av er att erbjuda denna tjänst utan kostnad. Har ni några framtidsplaner för Coachlister? Finns det några nyheter eller förbättringar som användarna kan se fram emot?

-Ja, absolut! Vi är ständigt på jakt efter sätt att förbättra Coachlister och erbjuda ännu bättre tjänster till våra användare. Vi ser också fram emot att samarbeta med olika organisationer inom fotbollssamhället för att utöka vårt nätverk och erbjuda ännu fler möjligheter för tränare och föreningar. Eftersom en tjänst som denna saknats så ser jag fram emot ett samarbete med Svenska fotbollsförbundet och välkomnar till samtal. Vårt mål är att fortsätta vara en pålitlig plattform för alla som är intresserade av fotbollscoaching och att bidra till en positiv utveckling inom branschen.

-Vi ser verkligen fram emot att fortsätta att hjälpa både tränare och föreningar genom Coachlister.

Liknande nyheter att läsa

Fotbollstränare sökes, lediga fotbollstränare, Hitta lediga fotbollstränare