Laddar...

Janne Andersson har varit en framgångsrik tränare för svenska landslaget i fotboll sedan han tog över 2016. Under hans tid har laget blivit en stark utmanare i internationella turneringar och har spelat i två VM-slutspel. Men som med alla tränare kommer tiden när det är dags att gå vidare och ge en chans till någon annan. Så vem kan ta över hans mantel och leda svenska landslaget in i framtiden?

En kandidat som ofta nämns är U21-landslagstränaren, Roland Nilsson. Nilsson har tidigare varit tränare för Malmö FF och FC Köpenhamn och har mer än 100 landskamper under sitt bälte. Under hans tid med U21-laget har han också lyckats utveckla unga spelare som sedan har sprungit ut i A-landslaget. Han har bekräftat att han är intresserad av jobbet och har sagt att han är beredd att ta över när tiden är mogen.

En annan kandidat är AIK-tränaren, Rikard Norling. Norling har en lång erfarenhet av svensk klubbfotboll och har varit tränare för flera av de största lagen i landet, bland annat IFK Göteborg, Malmö FF och AIK. Han har också tidigare arbetat som assisterande tränare för svenska landslaget och har därmed en god förståelse för vad som krävs för att lyckas på den internationella scenen.

En tredje kandidat som nämns är AIK-ikonen och den tidigare landslagsförbundskaptenen, Sven-Göran Eriksson. Eriksson har haft en anmärkningsvärd karriär som tränare för klubbar som Manchester City, Roma och Benfica, såväl som olika landslag runt om i världen. Han är en högt respekterad figur inom fotbollsvärlden och hans erfarenhet skulle kunna vara ovärderlig för det svenska landslaget.

Det finns flera andra tränare och kandidater som potentiellt skulle kunna ta över som svenska landslagschef efter Janne Andersson, men en sak är säker: det är en tuff uppgift som kräver en kompetent och rutinerad tränare. Med tanke på hur mycket laget har utvecklats under Anderssons ledning kommer det finnas höga förväntningar på vem som än tar på sig uppdraget och svenska fansen kommer att följa utvecklingen noga.

Liknande nyheter att läsa

Fotbollstränare sökes, lediga fotbollstränare, Hitta lediga fotbollstränare