Laddar...

Svenska Fotbollsförbundet har nyligen genomfört en studie för att ta reda på vilka de största skillnaderna är för en fotbollstränare när det kommer till att träna ungdomar och seniorer.

Enligt studien visar det sig att det finns flera skillnader som påverkar hur man som tränare ska agera i de olika ålderskategorierna. Bland annat är det viktigt att anpassa träningsmetoderna utifrån ålder, fysiska förutsättningar och erfarenhet.

För ungdomar gäller det att ha en pedagogisk och positiv träningsmiljö där fokus ligger på individuell utveckling och att ha kul tillsammans. Att skapa ett positivt gruppklimat är också extra viktigt för ungdomslagen, då det kan påverka prestationen på planen.

För seniorlag däremot är fokus mer på prestation och det är viktigt att träningarna är högintensiva och utmanande. Tränaren behöver ha förmågan att hantera taktiska och mentala aspekter, och skapa en konkurrenskraftig träningsmiljö för att pusha spelarna till att prestera på topp.

Sammanfattningsvis kan man säga att en tränare behöver anpassa träningsmetoderna efter ålderskategori för att lyckas träna ungdomar och seniorer på bästa sätt. Att skapa en positiv och utmanande träningsmiljö är nyckeln till att få ut det bästa av varje spelare.

Liknande nyheter att läsa

Fotbollstränare sökes, lediga fotbollstränare, Hitta lediga fotbollstränare